نحوه کار اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای

نحوه عملکرد اپراتور در درب اتوماتیک شیشه ای با توجه به محل نصب آن متفاوت خواهد بود بدین صورت که در اپراتوری که به روی درب نصب‌شده است، با جمع شدن اهرم‌های موجود بر روی‌هم، درب بازشده و با باز شدن آن اهرم‌ها، درب بسته می‌شود. ولی در حالت نصب دیگر که اپراتور بر آستانه درب نصب‌شده است، عکس این حالت اتفاق می‌افتد. اپراتور درب اتوماتیک شیشه‌ای با سرعتی ثابت باعث باز و بسته شدن درب به‌سادگی هرچه‌تمام‌تر می‌گردند. 

نحوه عملکرد اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای 

به حالت‌های مختلفی صورت می‌گیرد که به جهت باز و یا بسته شدن درب بستگی دارد. 

حالت اول:

این اپراتور به روی آستانه درب اتوماتیک نصب می‌گردد تا درب به سمت خارج باز شود. دو اهرمِ به‌هم‌پیوسته، به این موتور متصل می‌شوند. با تشخیص حرکت یا وزن توسط حس‌گر، نیروی موتور به این بازوها انتقال‌یافته و باعث باز شدن درب می‌گردند.

 

حالت دوم:

اپراتور به روی درب قرار می‌گیرد و طبق گفته مراحل بالا، باز شدن درب رخ می‌دهد. تفاوت این دو حالت نصب، تنها جهت باز و بسته شدن درب است که جهت قرارگیری موتور (که باید در داخل ساختمان باشد) را با محدودیت مواجه می‌کند. 

هماهنگی درب اتوماتیک شیشه‌ای با دیگر سیستم‌ها درب اتوماتیک شیشه‌ای را می‌توان با انواع سیستم‌ها ازجمله سیستم‌های اتوماسیون ادارات و سیستم‌های ضد حریق هماهنگ نمود. برخی از ساختمان‌ها دارای درب‌های خروج اضطراری هستند که به‌صورت اتوماتیک عمل می‌کنند. به این صورت که با تعریف موقعیت برای درب اتوماتیک، با تشخیص حرارت، دود و یا گاز، درب به‌صورت اتوماتیک عمل می‌کند و مسیر را برای خروج افراد باز می‌کند.

نکته قابل‌توجه این‌که برای درب‌های اضطراری تنها می‌توان از درب شیشه ای اتوماتیک و یا درب اتوماتیک شیشه‌ای تاشو استفاده کرد؛ چراکه این درب‌ها در بین تمامی درب‌های اتوماتیک، دارای بیشترین میزان بازشو هستند، برخلاف درب‌های اتوماتیک کشویی یا تلسکوپی که بخشی از ورودی برای قرارگیری لت‌های ثابت اشغال می‌گردد. 

منبع : مانیس دُر